Fraud Blocker 6 biznis blogova koje (svaki) IT preduzetnik treba da prati - Knjigovodstvena agencija | Knjigovodstvene usluge Beograd | Agencija za knjigovodstvo Beograd

6 biznis blogova koje (svaki) IT preduzetnik treba da prati

blogovi knjigovodstvena agencija

Bilo da ste već u preduzetničkim vodama ili tek planirate da otvorite svoju firmu i postanete IT preduzetnik, konstantna edukacija i praćenje noviteta je jedna od vrlo važnih stavki.

Biti informisan danas nije nikakav problem zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, a na koji način ćete dolaziti do informacija nekada nije jednostavan izbor.

Postoji veliki broj biznis i marketing blogera kako u Sbiji, tako i u inostranstvu i ponekih relevantnih portala koje možete čitati kako biste bili u toku, ali i naučili nove veštine – sve u cilju uspešnijeg poslovanja na webu.

U ovom tekstu se nećemo fokusirati na „must have“ sajtove koji se tiču Zakona, poreza, banaka, kredita, subvencija. Pokušaćemo da se fokusiramo na one najrelevantnije u internet blogosferi koji dele svoja iskustva iz prve ruke.

Koje blogove pratiti na webu kad ih ima na hiljade?

Da, znamo da je teško odlučiti se koji blog zaista pratiti, pored desetina (ako ne i stotina) kvalitetnih blogova koje možete pronaći na internetu danas. No , i pored toga što je broj impozantan, neretko možete doći u situaciju da mnogi blogovi liče jedni na druge.

Iste teme, ista rešenja.

Iz tog razloga smo sumirali listu od 5 blogova za koje verujemo da mogu da vam pruže kvalitetne, jedinstvene informacije.

1# Medium – Iako medium nije klasičan blog u tom smislu reči već predstavlja platformu koja služi kao „blog host“, odnosno – predstavlja skup relevantnih tekstova i članaka na kojem pišu više i manje relevantni preduzetnici iz čitavog sveta, ova platforma zaista može biti pravo rešenje za vaše biznis izazove jer kao platforma za blogere, pisce, IT stručnjake, Medium predstavlja mesto za razmenu mišljenja, iskustava i znanja iz najrazličitijih oblasti kao i diskusije na aktuelne teme.

Ova platforma možda nije mesto gde ćete uvek dobiti odgovore na sva pitanja, ali svakako postoji veliki broj relevantnih stranih preduzetnika blogera koje možete čitati, a spisak nekih od njih se nalazi ovde. Jedan od njih, vrlo značajan je TheStartUp, koji članke objavljuje isključivo ovde, a namenjeni su onima koji odluče da pokrenu ovakvu vrstu poslovanja ili onima koji su već u tome.

Seth Godin, jedan od Top svetskih marketing stručnjaka

2# Seth’s Blog – Ne postoji preduzetnik koji ne čita čuvenog Seta Godina. “Svi marketinški stručnjaci su lažovi” je njegova poznata izjava i knjiga, a ujedno je i on sam jedan od najvećih marketinških stručnjaka na svetu od koga možete naučiti mnogo. O umetnosti i veštinama prodaje proizvoda kupcima, ovaj guru marketinga je do sada napisao ukupno 19 knjiga, među kojima je najpoznatija ‘Plava krava’ koja je proglašena bestselerom po izboru New York Times-a. O marketingu generalno, ali i o marketinškom načinu razmišljanja možete čitati na njegovom blogu kojeg je i Time uvrstio na svoju listu 25 najboljih blogova.

3# Gary Vaynerchuk – Mnogima koji koriste Youtube platformu, verovatno je Gary Vee već poznat. Napisao je knjigu “Razbijaj” koja je prevedena na naš jezik i prodaje se na našem tržištu, pa Gary polako postaje poznat i na našim prostorima. U Americi je poznat kao preduzetnik, govornik i influenser, a  počeo je kao kritičar vina koji je vinski biznis svoje porodica podigao sa 3 miliona dolara na 60 miliona. Gary Vee je, pored mnogih zanimljivih stvari koje je radio, investirao u Facebook, Twitter i mnoge druge digitalne kompanije. Sa svojim bratom je otvorio kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom, a jedan od klijenata im je Pepsi. Iako uspeva neretko da polarizuje publiku, svakako ima šta da se nauči od njega, što možete videte i u videu ispod:

4# Forbes za preduzetnike – Znamo da je Forbes vodeći magazine za sve sfere poslovanja, ali kategorija posvećena preduzetništvu je posebno interesantna, jer oni među prvima donose najsvežije oblasti i inovacije kod malih i srednjih biznisa. Oni plasiraju najrelevantniji sadržaj i izvor su informisanja za sve preduzetnike (ali i velike korporacije) širom sveta, bilo da želite da učite ili da se opustite.

5# Entrepreneur – Naravno da ga nećemo zaobići. Iako je na poslednjem mestu naše liste, sajt www.entrepreneur.com smatramo jednim od vrlo značajnih (ako ne i najznačajnijih) izvora informisanja i edukacije o preduzetništvu. Budući da ovaj magazin, a sada i čitava platforma, postoje više od 40 godina – sada tamo možete pronaći i webinare, knjige i videe posvećene malim biznisima, inspiraciji, motivaciji i učenju.

6# TechCrunch – Ma koliko dugo bili u IT biznisu (a i u drugim, zašto da ne?) TechCrunch je mesto koje zaista “morate” posetiti. Ovaj portal je jedno od retkih mesta na internetu na kom možete dobiti skoro sve – od tehničkih novina, do novih marketing i prodajnih strategija, pa sve do predikcija budućih tržišnih okolnosti.

Nadamo se da smo vam pomogli da lakše nađete rešenje za izazove koji su trenutno pred vama, a ukoliko imate bilo kakvih izazova na polju finansija, pišite nam slobodno na office@ideal-racunovodstvo.rs.

+381691638054