Fraud Blocker Virtuelna kancelarija: Sve što je potrebno da znate ukoliko razmišljate o zakupljivanju virtuelne kancelarije u Beogradu ili Srbiji - Knjigovodstvena agencija | Knjigovodstvene usluge Beograd | Agencija za knjigovodstvo Beograd

Virtuelna kancelarija: Sve što je potrebno da znate ukoliko razmišljate o zakupljivanju virtuelne kancelarije u Beogradu ili Srbiji

virtuelna kancelarija

Virtuelna kancelarija: sve što je potrebno da znate ukoliko razmišljate o zakupljivanju virtuelne kancelarije u Beogradu ili Srbiji

Virtuelna kancelarija predstavlja sve češći koncept poslovanja gde na jednom (virtuelnom) mestu dobijate uslugu standardne kancelarije.

Poslednjih godina je vrlo popularna i u Srbiji, a zanimljivo je da u svetu postoji već 25 godina. Prva registrovana virtuelna kancelarija pojavila se 1994. godine u Koloradu, dok je u Evropi ovakav vid poslovanja postao stalna praksa nekoliko godina kasnije.

Ako vam ideja virtuelnog poslovanja zvuči dobro, to nije bez razloga. Velika prednost ovakvog načina rada je što se izbegavaju troškovi zakupa prostora, zapošljavanja radnika, opremanja poslovnog prostora, režije, ali i svih drugih pratećih troškova kancelarije. Novac koji biste odvojili za zakup i ostale troškove, na ovaj način možete pametno uložiti u razvijanje svog biznisa. A to može biti jedna od najznačajnijih stavki na početku poslovanja.

virtuelna kancelarija beograd

Koje sve usluge mogu očekivati u prilikom zakupa virtuelne kancelarije?

Danas postoji veliki broj usluga koje možete dobiti ako odlučite da svoju kancelariju prebacite u virtuelni prostor, a nabrojaćemo vam neke od njih:

 • Registracija i otvaranje sedišta firme na adresi kancelarije prilikom procesa otvaranja firme
 • Zaposleno lice koje može obavljati administrativne poslove
 • Zaposleno lice koje može obavljati usluge sekretara (odgovaranje na pozive, odgovaranje na mejlove, kompletnu poslovnu korespodenciju, zakazivanje sastanaka, prosleđivanje pošte…)
 • Knjigovodstvo
 • Pravne usluge
 • Zastupanje pred poslovnim saradnicima, partnerima i klijentima
 • Korišćenje fizičkog prostora, povremeno ili stalno
 • Komunikacija sa državnim organima I institucijama
 • Digitalne i marketinške usluge

Naravno, broj i vrsta usluga se mogu menjati u zavisnosti od toga koju virtuelnu kancelariju odaberete za vaš biznis.

Virtuelna kancelarija u Beogradu – da li je lokacija zaista bitna?

Virtuelna kancelarija je baš to što joj naziv kaže – virtuelna. To znači da lokacija ne igra nikakvu ulogu, bilo da poslujete u Beogradu, Novom Sadu ili bilo kom drugom gradu. Ovakav model omogućuje firmama da imaju svoju registrovanu adresu (sedište firme), a da pritom obavljaju delatnost sa bilo kog mesta.

Na primer, možete lokacijski biti u Leskovcu, a zakupiti virtuelnu kancelariju preko knjigovodstvene agencije u Novom Sadu ili možete sve to isto uraditi i u Beogradu, proces je identičan.

Kao što i samo zaključujete, fleksibilnost je jedna od najvećih prednosti virtuelne kancelarije. Niste uslovljeni radnim vremenom, jer vas ne vezuje za jednu adresu.

Takođe, ukoliko se odlučite da lokacija vase firme bude registrovana na adresi virtuelne kancelarije, možete biti bez brige, jer su u većini slučajeva registrovane u poslovnim zonama, na atraktivnim I prestižnim lokacijama u gradu. To odaje pozitivan utisak o vašoj firmi, a budućim klijentima uliva poverenje i vrlo je važno za uspeh vašeg biznisa.

Još jedna od prednosti je i ta što je, u ovom slučaju, vasa firma registrovana na istoj adresi gde i vasa knjigovodstvena agencija. 

Pored toga što štedite novac, štedite i vreme oko administracije.

Virtuelna kancelarija cenovnik: Koliko zaista košta virtuelna kancelarija?

Često pitanje potencijalnih korisnika usluge virtuelne kancelarije je baš ovo – Koliko to zaista košta? Na ovo pitanje vam ne možemo dati precizan odgovor, budući da broj usluga virtuelne kancelarije birate vi.

U Srbiji cena paketa osnovnih usluga iznosi manje od 100EUR, a sve to zavisi od dodatnih potreba i vaših zahteva, kao i specifičnosti vašeg poslovanja.

Ukoliko se odlučite za dodatne usluge, kao što su administrativni stručnjaci, e–mail adresa, poštansko sanduče, proveravanje pošte, obavljanje korespodencije, telefonske linije, javljanje na telefon operatera sa znanjem stranih jezika i razne dodatne administrativne usluge u skladu sa svojim potrebama, cena će biti viša.

Važno je ponoviti da zakup poslovnog prostora, trošak plata zaposlenih, režije, kao i ostali prateći troškovi poslovanja mogu dostići cenu i do nekoliko hiljada evra mesečno, tako da je virtuelna kancelarija ušteda već na prvim koracima. Ekonomičnost na prvom mestu je ono što ističu i pružaoci ovakvih usluga.

Virtuelna kancelarija u Srbiji: Koliko firmi zaista koristi virtuelne kancelarije u Srbiji?

Virtuelna kancelarija u Srbiji je, kao što smo naveli na početku teksta, veliki trend kod pružaoca ovakvih usluga kod nas poslednjih godina.

Za ovaj vid poslovanja se odlučuju mnogi, a praksa pokazuje da su to najčešće:

 • nove domaće i inostrane firme koje se probijaju na tržište
 • IT i consulting kompanije
 • preduzetnci ili pravna lica čije poslovanje se  obavlja isključivo preko interneta
 • stratup-ovi koji žele da registruju sedište svoje firme na atraktivnoj lokaciji
 • pravna lica koja imaju mali broj zaposlenih
 • pravna lica koja imaju veliki broj zaposlenih, ali se nalaze na različitim krajevima grada ili žive u različitim gradovima ili državama
 • firme koje imaju samo sedište u Beogradu, a poslove obavljaju u drugom gradu ili državi, mali biznisi…

Kao što vidite i sami, virtuelna kancelarija je izbor za najrazličitije oblike poslovanja. Internet i savremeno doba su nam doneli mogućnosti da veliki broj poslova obavljamo online, gde naši zaposleni ne moraju biti fizički na istom mestu. Stoga se ovo uzima kao idealan poslovni model za kompanije, jer zaposleni mogu obavljati poslove odakle god žele.

Kada tek započinjete posao, otvaranje i uspostavljanje klasične kancelarije, uz neophodne poslove oko registracije, može da potraje dugo. Morate da uložite dodatni napor kao biste upoznali procedure i propise, neophodne za započinjanje posla.

Ako se odlučite za virtuelnu kancelariju, sve to obavljate brže i efikasnije. i najvažnije – štedite vreme i novac, a zadržavate profesionalni imidž uz poštovanje svih zakonskih normi.

Treba vam virtuelna kancelarija?

Ukoliko vam je potrebna virtuelna kancelarija, pošaljite nam email i kliknite na dugme ispod kako bismo započeli razgovor.
  +381691638054