Fraud Blocker Otvaranje firme u 2023 - kako ćemo na dalje otvarati firme? - Knjigovodstvena agencija | Knjigovodstvene usluge Beograd | Agencija za knjigovodstvo Beograd

Otvaranje firme u 2023 – kako ćemo na dalje otvarati firme?

Koja je razlika prilikom otvaranja firme od 2023. godine i pre toga?

Proces otvaranja firme koji smo poznavali do 17.05.2023. godine detaljno je opisan u tekstu na našem blogu (kliknite na link iznad), a suštinska razlika koja se u 2023. godini desila je ta da na dalje proces otvaranja firme je moguć isključivo elektronskim putem:
 
“Od 17. maja 2023. godine registraciona prijava osnivanja privrednog društva, i to društva sa ograničenom odgovornošću (DOO), akcionarskog društva (AD), komanditnog društva (KD) I ortačkog društva (OD) se Registru privrednih subjekata Agencije za privredne registre može podneti ISKLJUČIVO ELEKTRONSKIM PUTEM. 
Celokupno obaveštenje i detalje možete pročitati na sajtu APR-a ili klikom na link OVDE.

A šta je sa dodatnim promenama u APR-u?

U trenutku pisanja ovog teksta, po procedurama APR-a procesi kao što su izmena naziva, šifre delatnosti, adrese ili email-a se i dalje rade isključivo ručnim, odnosno papirnim putem.

To znači da, iako je proces otvaranja firme sada potpuno digitalizovan, ostaje na snazi to da se sve promene moraju vršiti putem papira i podnošenjem izmena samom APR-u.

Nadamo se uskoro i da se i ovaj deo digitalizuje.

+381691638054